Wintersport Zweden

Wintersport Zweden

Zweden is in vergelijking met populaire wintersportbestemmingen zoals Oostenrijk en Zwitserland minder bekend, maar heeft zeker uitstekende bestemmingen te bieden. Bovendien is wintersport in Zweden meer als alleen maar skiën en kunnen er ook tochten op sneeuwscooters worden gemaakt net als een sledetocht met honden.

Aanbod wintersport in Zweden

Skiën, snowboarden en langlaufen zijn de meest populaire wintersportactiviteiten in Zweden, maar een leuke aanvulling daarop zijn onder meer het ijsvissen of een sneeuwschoenwandeling door de bossen. Het aanbod van wintersportactiviteiten in Zweden is dan ook erg groot en gevarieerd. Een van de meest belangrijke wintersportbestemmingen in Zweden is Are, waar de verschillende accommodaties verspreid zijn te vinden met onder meer een perfecte ligging ten opzichte van de skiliften. In Are zijn er meerdere skigebieden te vinden, die met elkaar in verbinding staan, zodat er meer dan genoeg variatie geboden wordt. De sneeuwcondities van de wintersportbestemming in Zweden zijn over het algemeen perfect en de pistes kennen verschillende moeilijkheidsgraden. Via de Jong Intra Vakanties is het mogelijk om een reis te boeken naar onder meer Are.

Advertenties van onze partners

Wintersportbestemmingen in Zweden

Naast de populaire wintersportbestemming Are kent Zweden nog een aantal bekende wintersportplaatsen zoals Torsby en Östersund. De plaats Torsby is gelegen in de provincie Varmland en kent meerdere skigebieden. Families met kinderen die minder ervaren zijn kunnen prima terecht in het kleine skigebied Hovfjället, dat over 15 verschillende typen afdalingen beschikt en ook over lanlaufloipen. Een groter skigebied is op 70 kilometer afstand van Torsby te vinden, namelijk het skigebied Branäs. Ook naar deze bestemming in Zweden kunt u een keuze maken uit het reisaanbod van De Jong Intra Vakanties. Een andere reisorganisatie die wintersportvakanties aanbiedt in samenwerking met een andere partij is Kras naar onder meer Are en Östersund.

Activiteiten tijdens wintersport

Östersund is een bijzondere bestemming voor wintersport in Zweden. Deze plaat is gelegen aan het Storsjön meer, waar in de winter schaatsliefhebbers massaal naar toe gaan. Er wordt elke winter een speciaal Winter Park ingericht bij het meer, dat tevens als vertrekpunt dient voor het maken van leuke excursies. Ook kan er hier van de gelegenheid gebruik worden gemaakt om in de hot tub te gaan, zijn er ijssculpturen te bewonderen en worden er tal van activiteiten in het weekend georganiseerd voor groot en klein. De Östersund Ski Arena biedt alle gelegenheid om te langlaufen en te skiën. Een reis naar deze unieke vakantiebestemming in Zweden kan onder meer geboekt worden via De Jong Intra Vakanties en bij Kras, die op dit gebied samenwerkt met Arke. Naast een wintersport in Zweden is een wintersport in Frankrijk en Oostenrijk ook erg populair.

Offerte wintersport Zweden? Klik hier