Algemene informatie Zweden

Algemene informatie Zweden

Het weer en klimaat in Zweden zijn te onderscheiden in een gematigd zeeklimaat in het zuidwestelijke deel van Zweden dat verandert in een landklimaat in het oosten en noorden van Zweden. Het weer en klimaat in het zuiden van Zweden zijn vergelijkbaar met de weersomstandigheden in Nederland met als verschil dat het winterseizoen wel eerder begint in Zweden en langer aanhoudt. Een vakantie in Zweden is niet seizoensgebonden, maar afhankelijk van het doel van de reis.

Bestemming in Zweden

Zweden kent op het gebied van toerisme diverse vakantiebestemmingen en is ook in trek voor korte vakanties zoals het maken van een stedentrip. Tot de grote steden behoren onder meer Stockholm, Göteborg en Malmö, die zich prima lenen voor een korte of lange vakantie. De kustplaatsen in Zweden en de verschillende eilanden bieden alle mogelijkheden voor een ontspannen vakantie en over heel Zweden verspreid zijn accommodaties te vinden, die als thuisbasis voor het doorbrengen van een vakantie in de natuur kunnen dienen.

Advertenties van onze partners

Natuur in Zweden

In Zweden zijn er nog grote delen van het land, waar de ongerepte natuur nog een eigen weg gaat. Er zijn vele nationale parken verspreid over Zweden te vinden net als natuurreservaten. Bijzonder aan Zweden is dat het allemansrecht wordt toegepast, wat betekent dat particuliere grond betreden mag worden om van de vrije natuur gebruik te kunnen maken. De natuur in Zweden is gevarieerd en biedt mogelijkheden om te fietsen, wandelen en te vissen. Ook abseilen, vlottochten, paardrijden en kanovaren behoren tot de activiteiten, die tijdens de vakantie in Zweden ondernomen kunnen worden. Verder biedt ook het winterseizoen bijzondere activiteiten. Zo kan er deelgenomen worden aan sledehondentochten, maar kan er ook geskied worden of kan men meedoen aan een elandsafari.

Bezienswaardigheden in Zweden

Er zijn interessante bezienswaardigheden te vinden in Zweden zoals de kalksteenpilaren op de eilanden Öland en Gotland, die overigens ook over een prachtig zandstrand beschikken. In het zuidwesten van Zweden zijn de beroemde rotstekeningen van Tanum te bewonderen, die dateren uit de bronstijd en meer dan 3000 jaar oud zijn. Wie de vakantie in het noorden van Zweden doorbrengt kan de bezienswaardigheid het kerkdorp Gammelstad bezichtigen. De kerk van dit dorp is in de 14e eeuw gebouwd en de 250 aanwezige huisjes zijn allemaal van hout gemaakt. Families met kinderen kunnen voor de afwisseling tijdens de vakantie in Zweden een bezoek brengen aan van de attractieparken zoals Astrid Lindgrens Värld en het pretpark met wildwest thema High Chaparall.